Cukormentes banánkenyér muffin csokidarabkákkal
Banánkenyér...muffin?
Igen! A banánról megoszlanak a vélemények, valakinek nincs tőle baja, valaki pedig egyből tünetel tőle. Én nagyon szeretem a banánkenyeret, nagyjából hetente elkészítek egy adagot, amint kicsit is hidegebbre fordul az idő ősszel. Most cukormentes banánkenyér muffin készült, teljes kiőrlésű lisztből. Gyorsabban elkészül, mint egy sima banánkenyér vagy mint ez az isteni csokis változat, de hozza az ízvilágot és azt a tipikus banana bread állagot. Isteni puha muffinokat kóstoltathatsz a vendégeiddel, akik meg nem mondják, hogy egy gramm hozzáadott cukrot nem tartalmaz a süti…
Idő:
45 perc
Nehézségi szint:
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 250 g érett banán (kb. 250 g)
- 8-10 g 1:4 édesítőszer (Dia Wellness)
- késhegynyi szerecsendió
- 1 tk vaníliakivonat vagy aroma
- 1/2 tk fahéj
- 200 g kókuszjoghurt
- 2 tojás
- 50 g olívaolaj
- 70-100 g cukormentes étcsokoládé (ízlés szerint)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra légkeveréses módban. Egy normál méretű 12-es muffinformát sakktáblaszerűen kibélelünk sütőpapírral (az indokot lásd feljebb!). Vékonyan kikenjük őket olajjal vagy befújjuk olajspray-vel.
- A kétféle lisztet kimérjük, összekeverjük a sütőporral és sóval, majd átszitáljuk. Ami a teljes kiőrlésű lisztből esetlegesen fennmarad, azt is hozzászórjuk.
- Egy másik tálban pürésítjük a banánokat: egy villával alaposan összetörjük őket. Hozzáadjuk az édesítőszert, fűszereket, majd belekeverjük a két tojást és a görög joghurtot is.
- A lisztes keveréket a banános keverékhez adjuk és egy spatulával épp csak annyiszor forgatjuk át, hogy nagyobb lisztes felület ne legyen benne. A kisebb lisztrögök nem problémák.
- Hozzáadjuk a kétféle olajat és belekeverjük.
- A csokoládét, csokoládékat apróra vágjuk, félreteszünk belőlük egy kisebb maréknyival – ez kerül majd a muffinok tetejére. A nagyobb adagot beleforgatjuk pár mozdulattal a tésztába.
- A tésztát elosztjuk a kapszlikban úgy, hogy szinte teljesen tele legyenek. 15 perc alatt készre sütjük őket. Sütés után kb. negyed órát pihentetjük őket a formában, majd hagyjuk őket langyosra hűlni sütirácson.
Szénhidrát mennyisége
1 db muffinban
16g
Számolás...hogy is van ez?
A fenti adat mindössze 1 db-ra/adagra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! Azért fontos ezt kiemelni, mert nem feltétlenül egy helyről szerezzük be a hozzávalókat, így a tápértékek is változhatnak.
- YouTube
- Email Me
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
IR-Barát menüre fel!
Maradj mindig lendületben, heti tippekért látogass el a Facebook és az Instagram oldalakra, vagy iratkozz fel a hírlevélre, hogy heti szinten kézhez kaphasd a legújabb heti IR-barát menü terveket.
